Rebarbara, a fanyar szépség

Ritka az olyan zöldség vagy gyümölcs, amelynek a levélnyelét fogyasztjuk. Ilyen zöldség a mángold és a rebarbara, ez utóbbit inkább gyümölcsként használjuk. A mutatós és méretes rebarbara díszkertbe is ültethető, sőt folyamatosan szüretelhető. Több mint száz éve ismerjük, de sem fogyasztása, sem a termesztése nem terjedt el igazán hazánkban.

Kovács Ildikó és Lelovics Zsuzsanna a rebarbarát mutatja be közelebbről, ismertetik termesztését, fajtáit és táplálkozási értékeit.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/