Paszternák - gyökér burgonya helyett

A paszternák Európában őshonos gyökérzöldség, amely az ernyősvirágzatú növények csoportjának tagja. Rokona a sárgarépának, a petrezselyemgyökérnek, a zellernek, köménymagnak és a kapornak. Betakarítása általában az első fagyok után kezdődik. Az íze édeskés, mert a keményítőtartalma a hideg hatására cukorrá alakul. A késői betakarításból következően a paszternák fogyasztása hagyományosan a késő őszi, téli hónapokra jellemző.

Szabó Alexandra a paszternákot mutatja be és néhány gondolatébresztő fogást is nyújt a paszternák étrendi felhasználására.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/akcio-oktober-9-13-kozott/