Paprika kontra paradicsom

A burgonyafélékhez tartozó paradicsom és étkezési paprika hazánkban egyaránt alapvető néptáplálkozási cikknek számít. Egymással is jól kijönnek: gondoljunk csak a lecsóra! Csekély energiatartalmuk, vitamintartalmuk, hozzáférhetőségük és ízviláguk miatt kedveljük, és egész évben fogyasztjuk ezeket a zöldségeket nyersen és elkészítve is.

Kovács Ildikó és Lelovics Zsuzsanna júliusi cikkében a paprikát és paradicsomot mutatja be. Ismertetik a termesztését, fajtáit, felhasználási lehetőségeit.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/