Jó kalória, rossza kalória

A "jó kalória" elfogyasztásával eltelítődünk, és kevesebbet étkezünk, míg a "rossz kalóriáktól" éhesek maradunk, és - nem ritkán - a testtömegünk is csak tovább gyarapodik.

Mit érdemes tudni a táplálékok termikus hatásáról? Mi az energiaforgalom lényege, mit jelent a glükóz-, fruktózkalória, a glikémiás index? Hogyan csökkenthető az energiabevitel és hogyan válogassuk nyersanyagainkat okosan?

Hartmann Eszter (dietetikus) és Lelovics Zsuzsanna (dieteikus) írása erről is szól.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Előfizetést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/10-3-akcio/