Érzelmek és étkezés kapcsolata

Az étkezésünket alakító pszichés folyamatokról szóló cikksorozatunk következő állomásaként az érzelmek és a táplálkozás kapcsolatát tekintjük át. Napjainkban már tudományosan bizonyított tényként tartjuk számon, hogy az evés nem puszta tápanyagfelvétel, hanem olyan cselekvés, amely érzelmi jelentőséggel is bír. A táplálkozásunk megítélése során ezért a szervetünkbe bevitt tápanyagok mennyiségen és minőségen túl érdemes az étel, illetve az étkezés érzelmi aspektusaira is figyelemmel lennünk. 

Szeriné Dr. Ormándi Erzsébet cikkében bemutatja az érzelmek és az étkezés kapcsolatát.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/akcio-oktober-9-13-kozott/