Élet a felvágottakon túl

A Nemzetközi Rákkutató Alapítvány daganat-megelőzési, táplálkozási javaslatai között évek óta számon tartja a következő tanácsot: a népesség számára hetente maximum 500 g vörös hús fogyasztása javasolt, ebből a lehető legkevesebb legyen feldolgozott. 

Mi a gond a felvágottakkal? Mit adhatunk helyettük? Schlaffer-Szilágyi Nóra dietetikus (népegészségügyi Msc.) írásában nagyon fontos kérdésekre ad választ, melyeket kiegészít néhány remek ötlettel arra vonatkozóan, hogy mely korosztálynak mit érdemes adni felvágott helyett. 7 éves kortól például ricotta, tejföl, margarin, snidling, fokhagyma és bazsalikom felhasználásával remek olaszos ízvilágú kenyérfeltét készíthető... Receptek a cikkben.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban. 

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon az előfizetés módjáról. Aktuális előfizetői akciónkat itt találja:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/10-3-akcio/