Füge kontra naspolya

A naspolya mára szinte eltűnt a köztudatból, kevés helyen termesztik, csak piacokon vagy a kertünkből juthatunk hozzá. A füge azonban divatba jött;  régebben csak szárított formában találkoztunk vele, de az utóbbi időben már a friss gyümölcs is elérhetővé vált, sőt éghajlatunkon is megterem. Mindkét gyümölcsről elmondható, hogy kevéssé ismerjük őket és - értékes tulajdonságaik ellenére - ritkán kerülnek az asztalunkra.

Kovács Ildikó és Lelovics Zsuzsanna a füge és a naspolya felhasználási lehetőségeit, beltartalmi értékeit mutatja be októberi cikkében.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/