Élelmiszerek kereszttűzben - Búza kontra rozs

A gabonafélék táplálkozási szempontból a legfontosabb táplálékaink közé tartoznak. Fő energiát adó tápanyaguk a szénhidrát, amelynek nagy hányada keményítő. A búza és a rozs a legfontosabb és leggyakrabban használt gabonaféléink, melyeket manapság sok támadás ér gluténtartalmuk miatt.

Mit érdemes tudni róluk? Erről szól Kovács Ildikó (élelmiszermérnök, programigazgató) és Lelovics Zsuzsanna (élelmiszermérnök, ÉLOSZ Somogy megyei elnök) cikke.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon az előfizetés módjáról. Aktuális előfizetői akciónkat itt találja:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/10-3-akcio/