Édes íz, édes élet

Az ízeknek, illetve az ízérzetnek két csoportja az alap vagy tiszta ízérzet (édes, savanyú, sós, keserű), valamint az összetett ízérzet (fanyar, csípős, füstös, kozmás, pirított). Velünk született tulajdonság az édes ízhez való kötődés, annak szeretete és az ezzel kapcsolatos pozitív lelki beállítódás. A kedvelt édes ízhatás eléréséhez az édes íz természetes forrásain kívül nemcsak a cukor és a méz, hanem számos édesítőszer is rendelkezésre áll.

Hogy melyek ezek? Lelovics Zsuzsanna cikkéből kiderül.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/