A zsírok, esszenciális zsírsavak és az egészség

A zsírok/lipidek a szénhidrátok és a fehérjék mellett az emberi szervezet fenntartásához szükséges energiát szolgáltató tápanyagok közé tartoznak, amelyek a növényekben és az állati szövetekben egyaránt előfordulnak. 

A  zsírsavak jelentősen befolyásolják a belőlük felépülő lipidek funkcióit és befolyásolják a belőlük felépülő sejtmembránok tulajdonságait, valamint működésüket.

Szabó Alexandra étrendi ötleket nyút az esszenciális zsírbevitel biztosítására kiegyensúlyozott táplálkozás mellett.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/akcio-oktober-9-13-kozott/