A válogatósság és a szelektív evés főbb pszichológiai jellemzői

Az egészséges táplálkozás megvalósítása az egyéni életünkben és a közétkeztetés terén egyaránt számos kihívást tartogat, hiszen a megfelelő mennyiségű és minőségű étrend megtervezésén és az egyes fogások ízletes elkészítésén túl arra is szükség van, hogy ezek az ételek valóban elfogyasztásra kerüljenek. A gyermekek nagy részénél időnként előfordulnak olyan időszakok, amikor az elvártnál kevesebbet esznek vagy válogatóssá válnak.

Szeriné Dr. Ormándi Erzsébet cikkében a válogatósság, illetve annak egy extrémebb formáját; a szelektív evés pszichés vonatkozásait és a kezelés lehetőségeit ismerteti.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/