A kapor - hatásos gyógy- és kitűnő fűszernövény

A kapor ernyős virágzatú fűszernövény, amelynek fiatal virága és a zöldje (levele, szára) frissen vagy szárítva alkalmazható ételek ízesítésére. Valószínűleg a Közel-Keletről származik és a középkorban terjedt el világszerte. Manapság a Földközi-tenger vidékén, Európában és Ázsiában termesztik nagy mennyiségben. Hazánkban is régóta kedvelt és termesztett fűszer, amelyet főleg az uborkafélék és a tökből, illetve a káposztából készült fogások vagy a túró ízesítésére használunk. Aromája jellegzetes, nehéz, nagy mennyiségben fanyar, kesernyés ízű, alkalmazása ezért nagy körültekintést igényel.

Szabó Alexandra márciusi cikkében a kaprot mutatja be közelebbről.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/