A hüvelyesek

Az alapvető élelmiszerek közé tartozó hüvelyes magvak, a babfélék, a borsó, a lencse évezredek óta gazdag tápanyag-forrásul szolgálnak az emberiség számára. Napjainkban egyúttal lehetőséget kínálnak az egyre fontosabbá váló globális élelmiszer-biztonság fenntartására is, mivel jelentősen hozzájárulhatnak a folyamatosan növekvő igény kielégítéséhez, miközben termelésük a mezőgazdaság által okozott környezetei károk mértékét csökkenti, vagy a termelés ökológiai lábnyomát. 

Hogy mitől változatos a hüvelyesek felhasználása? Szabó Alexandra választ ad cikkében.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/