A húspótlás alternatívái; legújabb fejlesztések

2019 nyarán szenzációként robbant a hír, hogy tudósok az igazi húsra megtévesztésig hasonlító "(mű)húst állítottak elő állatok levágása nélkül. A korábbi húspótlók fajtái növényi (és gomba) alapúak voltak, az új generációjukat - a tervek szerint - azonban élő állatokból nyert sejtekből állítják elő. 

Lelovics Zsuzsanna és Kovács Ildikó cikkéből megtudhatjuk mi a hús és a műhús definíciója, melyek a húspótlók és a "vegánhúsok".

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/