A füge

A füge a Közel-Keleten és Európa mediterrán éghajlatú területein őshonos növény, amelynek gyümölcse évezredek óta kedvelt mézédes és rendkívül tápláló csemege. A Közel-Keleten napjainkban is az egyik legfontosabb mezőgazdasági termék, amely nyersen vagy aszalva szerezhető be. Magyarországon nem őshonos növény, de a török hódoltság ideje óta egyre több kertben előfordul. A legjobban fagytól védett, napos, meleg zugban fejlődik.

Szabó Alexandra a fügét mutatja be közelebbről, és néhány gondolatébresztő receptet is megoszt az Olvasókkal.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/