A fenntartható élelmiszer-fogyasztás alternatívája: rovatok és ízeltlábúak

A túlnépesedés és az elsivatagosodás miatt egyre komolyabb problémát okoz a megfelelő mennyiségű élelmiszer megtermelése. A megoldást talán az ízeltlábúak és a rovarok jelenthetik.

Hol és miért tenyésztenek étkezési célokra rovarokat? Kik azok, akik szívesen fogyasztják őket? Rovar kontra marhasteak. Hogyan süssünk sáskát otthon? S milyen érvek szólnak a rovarfogyasztás mellett? Hartmann Eszter (dietetikus) és Heim Lívia (egyetemi adjunktus) e havi írásában ezen izgalmas kérdésekre ad választ. Érdemes elolvasni!

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon az előfizetés módjáról. Aktuális előfizetői akciónkat itt találja:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/10-3-akcio/