A cukkini

A cukkini a kabakos növények családjának a nyári tökfélék közé sorolható tagja. A tökfélék eredetileg az amerikai kontinensről származnak, ma már a világon mindenhol előfordulnak, ugyanis a mediterrán országok konyhájának kedvelt, változatosan, könnyen felhasználható alapanyaga. A cukkini a tökfélék között viszonylag új fajtának számit, valószínűleg a 19. század táján Olaszországban kezdték el termeszteni az uborka és a főzőtök hibridjeként. Napjainkban a dél-európai országok mellett nagy mennyiségben termesztik Amerikában és Ázsiában is, de hazánkban is megterem.

Szabó Alexandra a cukkinit mutatja be közelebbről és néhány gondolatébresztő fogást is bemutat az Olvasóknak.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon aktuális előfizetési akciónkról itt:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes1/